Kesäkilojen sijaan kesällä kuntoon?

Tällä hetkellä kiire painaa vielä monia. Lomat kolkuttaa melkein ovella mutta paljon on vielä töitä tehtävänä. Pitää hoitaa se ja tämä ennen lomaa ja saada tuota ja sitä aikaiseksi ennen lomia. Deadlinet puskee päälle ja sterssi levelit ovat huipussaan. Lapset pitää roudata edes takasin harrastuksiin, kaupassa kiidetään ruokakärryjen kanssa kuin kaistapää ja kotona pitää tehdä ruokaa koko pesueelle. Sitten vielä ne pyykit, imurointi ja Temptation island. Eihän siinä todellakaan ole aikaa mihinkään omaan, varsinkaan oman hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoon, koska kiire.

Tai näin ainakin monien puheista voi ymmärtää…

big_uv_12682804
Kuva googlesta.

No mutta aurinko lämmittää päivä päivältä enemmän ja kesälomat ovat nurkan takana. Sitten on sitä kauan kaivattua aikaa. Ai, että sitä ihanaa aikaa kun ei ole kiire mihinkään ja nautitaan kesästä, eikö se näin mene? Mutta mitä se nauttiminen sitten on itse kullekin? Siitä on monia erilaisia käsityksiä.

Kuulutko niihin joiden on rentoutumisen takia suurin piirtein ”pakko” juoda päivittäin alkoholia? Siten olet vasta ”kunnolla” lomalla kun päässä pyörii pieni kesto hiprakka. Kiitos sen auringossa lämmenneen Chardonnayn. Ruokana maistuu rasvaiset grillimakkarat, uuni ranskalaiset ja jäätelöt, koska kesä. Kuukauden päivät kun nautit näitä antimia niin taattua on ainakin viskeraalisen rasvan (sisäelinrasva) kertyminen ja oman uimarenkaan kasvaminen. Miellätkö kuntoilun samaan kastiin kuin työnteko? Asia jota ei voi tehdä lomalla koska se on vähintään yhtä ankeaa. Mukavempaa olisi vain möllöttää bisse kourassa mökin terassilla (tai päinvastoin riekkua festareilla syöden nakki-perunoita) ja hankkia lisää niitä kuuluisia kesäkiloja? Sitten elokuussa vituttaa taas kun vaaka näyttää jälleen +5kg enemmän kuin kuukausi sitten ja henkinen hyvinvointi on syvemmällä kuin se keväällä multaan istutettu peruna.

Kuva otettu googlesta.
Kuva otettu googlesta.

Yllä mainitun sijaan mitä jos tänä kesänä keskittyisit kerrankin itseesi ja omaan hyvinvointiisi? Ihan sen oikeassa merkityksessä. Lomalla sulla on siihen aikaa. Silloin ajanpuutetta eikä töitä voi käyttää enää tekosyynä. Kuntoilla voi missä vain. Siihen ei tarvita salia, kesämökin piha käy yhtä hyvin. Jokaiselta mökiltä löytyvillä lisävarusteilla saa treeniin lisää tehoja. Lenkkiä voi vetää mökin hiekkatiellä tai kaupungin pururadoilla. Tai mene vaikka uimaan järveen tai maauimalaan. Kaupungissa salit eivät lomaile. Ne ovat auki. Meidän Kampin Fressi on auki. Kesäloma kestää yleensä 3-4 viikkoa. Siinä ajassa kerkiää samaan liikunnasta rutiinia kun siihen sitoutuu. Siinä ajassa ehtii kunto nousemaan. Siinä ajassa ehtii saamaan painon laskuun sen sijaan että sitä ympärysmittaa kasvattaa lisää saunakaljan ja sen makkaran voimin. Siinä ajassa ehtii keho reagoimaan puhtaaseen ruokaan ja elimistö alkaa toimimaan paremmin. Siinä ajassa on mahdollista ottaa se ensimmäinen harppaus kohti parempaa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Fotolia_66077076_Subscription_Monthly_M-compressed

Miltä kuulostaa grillattu sisäfilee pihvi uusien perunoiden ja kasvisten kera? Jälkkäriksi kasa tuoreita mansikoita ja välipalaksi rahka-hedelmä smoothie? Taivaalista, hyvää ja terveellistä. Koskaan ei tarvitse olla nälkäkuurilla pudottaakseen painoa. Eikä ruoan mausta tarvitse tinkiä. Varsinkaan kesällä kun luonto tarjoaa parastaan. Yrtit, hedelmät, juurekset ja marjat kukoistavat. Ei tarvita mitään poppaskonsteja vaan fiksuja valintoja. Puhdasta, hyvää ruokaa ja kuntoilua siihen kylkeen 3-4 kertaa viikossa niin avot. Positiiviset tulokset ovat taattuja! Niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Eikä ne makkaratkaan ole täysin poissuljettuja. 😉

Jos panostat tällä kesälomalla kerrankin omaan hyvinvointiisi niin loman jälkeen et tarvitse uutta lomaa töihin palatessa. Sen sijaan voit kerrankin oikeasti paremmin. Niin henkisesti kuin fyysisesti ja olet täysin valmis töissä uusiin haasteisiin. 🙂

Eikä sitä muutosta tarvitse tehdä yksin. Mä haluan ja voin auttaa sua. Omat lomat sijoittuu elokuulle niin täällä ollaan valmiina. Sua varten.  <3

Mikäli sun on helppo matkustaa stadiin Kamppiin niin laita mulle viestiä jenni.ahosilta@fressi.fi. Ryhdytään yhdessä hommiin. 🙂

C360_2015-02-10-19-00-01-681

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *