Ammattina PT

Ilman Anttia ei tätä ammattia varmasti olisi tullut edes harkittua. Hänen ohjauksella jäin itse aikoinaan koukkuun liikuntaan ja siitä se ajatus lähti vierimään eteenpäin kuin lumipallo ja nyt ollaan tässä. Parin kuukauden päästä on näitä hommia tykitetty kolme vuotta. Monia erilaisia duuneja olen elämän varrella tehnyt. Olen ollut baarin blokkari, ravintolan tiskiorja, hampurilaisten tekijä, lehtimyyjä, kukkakaupan myyjä, maikkarin öinen chattijuontaja, radiojuontaja, järjestyksenvalvoja ja promoottori mutta tämä työ on ehdottomasti se kaikista kirkkain tähti. Vihdoin olen löytänyt sen alan jossa mun on hyvä olla ja jossa saan olla tekemisissä ihmisten kanssa hyvän asian puolesta. 🙂

12966798_10153003918652465_1406737992_n

Hirmuisen paljon on ihmisiä mahtunut näihin vuosiin. Jokainen asiakkaani on opettanut myös mua. Tässä työssä ei ole koskaan täysin valmis, aina oppii jotain uutta. Kaikki eivät todellakaan mene saman muotin mukaan. Se on huomioitava ja sitä on kunnioitettava. Tämä työ antaa sekä ottaa paljon. Parhaimmillaan asiakassuhteet kestää vuosia eikä niistä ei tahdo päästää irti. Asiakkaista tulee mulle tärkeitä ja he tuovat energiaa päiviin. Toki myös päinvastoin jotkut asiakkaat imevät energiat täysin nolliin. Mikä johtuu useimmiten motivaation ja muutoshalun puutoksesta. Siltikin joka päivä menen hymyssä suin töihin. Pääsen tekemään sitä mistä nautin ja missä tiedän olevani hyvä.

Pt:n ammatista vähemmän tietävät luulevat, että siellä mä vaan natsina käskytän ja kyykytän jengiä. Tämä puoli työstä näkyy eniten päälle päin. Pt onkin paremmin sanottuna kuntosaliharrastuksen opettaja. Jokaisen sali harrastuksen pariin aikovan olisi eduksi itselleen palkata pt. Sillä vältyttäisiin monilta esim. polven ja selän ongelmilta kun oppii heti alkuun kuinka liikkeet tehdään teknillisesti oikein ja tehokkaasti oikealla lihaksella. Tällöin myös kehitys on nousujohteista alusta alkaen kun treenaamisessa on joku järki eikä siellä vain pyöritä hoomoilasena ympyrää ja hypitä laitteesta toiseen. Kuinkahan monta välilevyn pullistumaa tässä maassa olisi vähemmän jos oma pt tulisi aina salijäsenyyden mukana. Näen duunissa usein sellaisia ”treenityylejä” että ihan hirvittää.

Kuva otettu netistä.
Kuva otettu netistä.

Kaikissa muissa harrastuksissa on luonnollista, että siellä on joku opettamassa. Esim. tanssi, jalkapallo, itsepuolustus lajit, jooga, jääkiekko ja yleisurheilu. Jostain syystä salilla ihmiset luulevat osaavansa samantien itse vaikka eivät sitä koskaan ole aiemmin tehneet. Tätä en osaa ymmärtää. Tai että treenaillaan alkuun yksin, että kunto kohenee jonka jälkeen voi ottaa pt:n itselleen. Yleensä näissä tapauksissa kehittyminen paremmaksi ei tuota toivottua tulosta. Lähinnä siinä oppii väärät tekniikat jolloin oikeaoppinen lihastyö jää mututuntuman tasolle. Kun niitä tyylejä toistaa satoja kertoja niin tuloksena joko rikkoo itsensä tai kyllästyy koska mitään kehitystä ei tapahdu. Mitäpä jos laitettaisiin rattaat pyörimään heti oikealla tavalla ja tehokkaasti eteenpäin. Loukkaantumisriski pienenee ja kehitys on taattua? 😉

Mutta on tämä työ paljon muutakin kuin salilla asiakkaan vieressä ”jaksaa, jaksaa” huutelua. Erityisesti henkisellä tasolla. Kuuntelen, ohjeistan ja anna neuvoja parhaani mukaan ihan koko elämää koskeviin asioihin. Koska elämä, miten se sujuu itse kullakin vaikuttaa ihan kaikkeen. Välillä tunnen olevani niin äiti, terapeutti kuin uskottu ystävä. Se tekee työstä ajoittain raskasta henkisesti. Mä olen valvonut useita öitä miettien asiakkaitani ja sitä kuinka voisin auttaa heitä jaksamaan paremmin. Eivät asiakkaani sitä tietenkään multa vaadi mutta minkäs teet kun halu jeesata (kaiken suhteen) on kova. Ajoittain täytyy muistaa myös oma jaksaminen ja se tosiasia, että muiden ongelmien kasaaminen omille harteille ei ole eduksi kenellekään.

Mun ohjeistukset voivat parhaimmillaan muuttaa koko ihmisen elämän. Ja se ei ole mikään pikku juttu. Sitä en aina itsekään tajua miten suuri vaikutus mun sanoilla ja teoilla voikaan olla. Siksi onkin pirun tärkeää, että teen työssäni asiat kunnolla enkä vain jotenkin sinnepäin. Asiakas kohtaamisissa mun pitää olla 100% läsnä.

unnamed

Personal trainerin kanssa tiimityöskentely silloin kuin se etenee valssin tavoin tuo mukanaan mahdollisesti lisää vuosia elämään, parempaa itsetuntoa, parempaa itseluottamusta, parempaa itseensä uskomista, parempaa fyysistä kuntoa sekä parempaa terveyttä. Puhutaan siis isoista asioista jotka vaikuttavat henkisesti ja pysyvästi kunkin elämään. Myös mun. Monet asiakkaani ovat jääneet ikuisesti mun sydämeen ja heiltä kaikilta olen oppinut elämästä jotain enemmän. <3

On ihan mieletön kunnia saada olla mukana tekemässä sitä muutoksen matkaa. Oli muutos pieni taikka iso. Se on jokaiselle henkilökohtaisesti kuitenkin vaikuttava juttu heidän omassa elämässä. He saavuttivat jotain mihin eivät yksin pystyneet. Asiakkaani luottavat muhun ja päästävät mut elämäänsä sisälle. Se merkitsee mulle todella paljon. Siitä syystä mä olen velvoitettu tekemään parhaani, että ollaan hiton hyvä tiimi ja päästään yhdessä tavoitteeseen, mikä se sitten onkaan. Luottamus on näissä hommissa ihan kaiken a ja o.

Täältä voi käydä lukemassa asiakkaideni muutostarinoita. Mihin me yhdessä päästiin. 🙂

Tämä on ensimmäinen työ jota teen sydämellä ja millä on merkitystä. Vaikka ajoittain olenkin aika natsi (kuulemma) niin loppupeleissä haluan vain parasta sille henkilölle joka mun edessä sillä hetkellä on. <3

Meidän Kampin Fressin trainet tiimi. Kaikke tehdään tätä duunia täydellä sydämellä. Siksi meillä on niin hyvä tiimihenki, että töihin tullaan hymyssäsuin joka päivä. :)
Meidän Kampin Fressin trainer tiimi. Jokainen meistä tekee tätä duunia täydellä sydämellä. Siksi meillä on hyvä tiimihenki koko salilla. Välitetään meidän asiakkaista ja asiakkaat välittää meistä. Kun tekee työtä jolla hyvä tarkoitus niin töihin tullaan hymyssä suin joka päivä.

Me otetaan myös sut avosylin vastaan. 🙂

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *