Tipsejä ongelmaihon hoitoon

Olen teini-iästä lähtien aina tähän päivään asti kärsinyt kukkivasta naamasta. Nuorena näytin ajoittain jopa elävältä Americano pizzalta. 😀 Muistan aina kuinka äiti sanoi mulle, että: ”kun vanhenet niin kyllä ne finnit pikkuhiljaa katoaa ja häviää kasvoilta kokonaan.”

No kuinkas kävikään…  Täytän kohta 31-vuotta ja edelleen tämä hipiä kukkii. Mulla on hieman kusetettu fiilis. 😀 Aikuisiällä hipiän hoitoon olen testannut yhtä sun toista. Kalliita ja halvempia tuotteita. Mun iho on totaalinen sekamelska. Se kuivuu yhtä helposti kun rasvoittuu. On mustapäitä, finnejä ja kuivia laikkuja. Mun yksi lempipuuha on tietenkin puristella noita näppyjä, jonka jälkeen naama näyttää siltä kuin siinä olisi räjähtänyt jokin. Miten ihana onkaan se tunne kun se tiukasti kiinni ollut mustapää putkahtaa ulos. 😀 Haha! Täytyy toivoa, että mamin sanomisista ”rasvaiselle iholle ei tule ryppyjä niin helpolla kuin normaalille iholle” pitäisi nyt edes kutinsa. 😀

Finnien kanssa on siis painittu sellainen 18-vuotta kutakuinkin. Kun urheilu tuli tiiviisti mukaan elämään niin sen mukana tuli myös runsas hikoilu. Mikä taas toi mukanaan uudet haasteet ihon hoitoon. Pieniä hikinäppyjä finnien kavereiksi. Voi, että kun oli taas voittajafiilis. Nyt niitä näppyjä puskee esiin myös hormonaalisista syistä. Vedän kerran kuukaudessa 10 päivän kuurin keltarauhashormonia jotta mun kuukautiskierto normalisoituisi. Ei ne finnit siis varmaan koskaan häviä kokonaan.

Noin vuosi sitten kiinnostuin luonnonkosmetiikasta. En halunnut enää pistää kemikaaleja iholle kun niistä ei selvästi ollut mulle hyötyä. Mä en ole sellainen tyyppi joka tykkää lotraa kymmeniä eri mönjiä naamaan. Haluan pitää asiat simppelinä. Pese, kosteuta ja kuori ajoittain, that’s it. En vaan jaksa lotraa erilaisilla silmänalusvoiteilla, kasvovesillä ynnä muilla. Luin netistä paljon eri kosmetologien blogeja ja ihon hoitoon liittyviä artikkeleita. Yhtä asiaa korostettiin lähes jokaisessa – älä kuori kasvoja liian usein. Ja juuri sitä olin tehnyt. Aina hikisen treenin jälkeen tuntui, ettei iho puhdistu kunnolla jos en kuori sitä. Halusin hinkkaa sen monen kertaa treenin aikana kuivuneen hien siitä pois juurta jaksaen. Tein sen parhaillaan siis 5x viikossa ja tällä tein koko ajan lisää hallaa hipiälle. Vähensin kuorimista yhteen kertaa viikossa. Ruohonjuuren verkkokauppassa selaisin sivuja varmaan pari tuntia lukien käyttäjien kokemuksia eri tuotteista ja niiden perusteella lähti tilaus menemään. Löysin tuotteet joista en enää luovu. Ja mikä parasta ne ovat hyvin edullisia sekä suoraan luonnon antimista! Näiden tuotteiden avulla ja kuorimista vähentämällä ihon kunto parani. Ei se mikään siloposki vieläkään ole mutta parempi kuitenkin.

Mustikkakasvosaippua

Flow mustikka kasvosaippua rasvaiselle ja sekaiholle.

”Antioksidanttinen ja vitamiinipitoinen pohjoisen mustikka ravitsee ja uudistaa  ihoa. Vihreä savi poistaa ihosta epäpuhtauksia ja ylimääräistä rasvaa. Lesitiini kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Vaahtoaa pehmeästi. Ei tee ihosta pintakuivaa.”

Hinta pyörii 7-9 euron välimaastossa ja saippuapala kestää todella kauan. Tällä pesee meikin hyvin pois. Ja tosiaan tästä EI jää samaa fiilistä ihoon kuin perus käsisaippuasta. Ei tule kuivan koppuraista.

VIHREÄ-6430028391165

Flow Tyrni & Sitruuna himalajansuolasaippua.

”Mineraalipitoinen himalajansuola lievittää erilaisia iho-ongelmia, Raikkaat sitrukset greippi, appelsiini ja sitruuna ovat ihoa puhdistavia ja antiseptisia. Niiden kirpeän makea tuoksu virkistää  ja antaa energiaa.”

Rantalomalla merivesi tekee gutaa iholle koska siinä on suolaa. Kotona harvemmin uiskentelee säännöllisesti meressä niin tästä saa sitä suolaa joka helpottaa iho-ongelmia. Käytän sitä muutaman kerran viikossa. Ei ole hyvä meikin poistoon mutta naaman pesuun aina silloin kun meikkiä ei ole. Todella riittoisa pala ja hinta pörrää samoissa 6-9 euron lukemissa riippuen mistä ostaa.

sokeri

Kun tulee aika kuoria kasvot niin käytän siihen nykyään puhdasta sokeria kuorimiseen tarkoitetun pesuaineen sijaan (varmaan ainoa asia mihin käytän tänä päivänä sokeria). Noin teelusikallinen sokrua, pyörittele sitä kosteilla käsillä kosteisiin kasvoihin. Sokeri sulaa iholle ja jättää sen kirkkaaksi. Tämän kuorita-aineen hinta on ainakin kohdallaan. Mitä se kilon taloussokeri nyt maksaa, euron? Eikä ole kemikaaleja. 🙂

gel-creme-hydratant-peaux-jeunes

Cattier gel creme purifiant – kosteuttava geeli

”Tämä kosteusvoide tasapainottaa talineritystä ja poistaa kiiltoa. Se sisältää ihoa rauhoittavia ja puhdistavia raaka-aineita kuten piparminttua, appelsiininkukkavettä ja aloe veraa. Geelimäinen ja kevyt koostumus kosteuttaa ja raikastaa ihoa. Geelin ansiosta ihosta tulee pehmeä, tasainen ja mattapintainen.”

Kuivuu nopeasti ja tekee ihon pinnasta napakan. Riittoisa, pari painallusta riittää jo reilusti kasvojen kosteuttamiseen. Hyvä meikin alle ja päivä voiteeksi. Hinta n. 12 euroa.

nafha_Arganoljy-100ml

Nafha Argan oil

”Kallisarvoista arganiaöljyä sanotaan öljyistä täydellisimmäksi sen huikean E-vitamiini- ja runsaan antioksidanttipitoisuuden sekä ihon vanhenemista hidastavien vaikutustensa johdosta. Ihoa korjaavaa ja uudistavaa arganiaöljyä on myös käytetty menestyksekkäästi mm. palaneen ihon sekä aknen ja vesirokon arpien hoidossa. Arganiaöljy sopii myös kipeiden nivelten hierontaan.”

Argania öljyä käytän yövoiteena. Se jättää hetkellisesti ihon öljymäisen kiiltäväksi mutta tämä kyseinen tuote kuivuu kuitenkin suhteellisen nopeasti. Pullo on iso (100ml) ja sen puoleen riittää pitkään koska kaksi painallusta riittää koko kasvoihin. Argania öljyjä löytyy monelta merkiltä, tämä yksilö maksaa n. 30 euroa.

Muun kehon rasvaamiseen käytän perus kookosöljyä. Sitä samaa kamaa jota laitan ruokaani. Sillä voit myös eheyttää hiusten kuntoa naamion muodossa. Ajoittain sekoitan sitä tilkan mukaan hiuksiin jätettävään hoitoaineeseen. Sillä ei saa lotrata koska muuten hiukset näyttää paskaisilta. 🙂

Näitä listaamiani tuotteita löytyy monista luonnonkosmetiikkaa omaavista kivijalka- sekä verkkokaupoista. Googlella löytää hyvin tuotteita myyvät puljut. Hinta ei noissa päätä huimaa joten kannattaa ehdottomasti kokeilla mikäli kamppailet samojen iho-ongelmien kanssa.

Tottakai ruokailutottumukset vaikuttavat suuresti myös ihon kuntoon. Vettä on juotava niin ei kuivu rusinaksi eikä suklaan syöminen ole ketään vielä siloposkeksi tehnyt.

screenshot_2014-06-26-14-57-40-1

Ihmisestä on yli 70% vettä. On siis enemmänkin kuin selvä keissi, että jos sitä ei juo tarpeeksi niin se näkyy myös ihon kunnossa. Hyvä määrä on 2-3L päivässä.

Käytän luonnonkosmetiikkaa myös meikissä. Nykyään löytyy todella kattava valikoima luonnollisia ainesosia sisältäviä mineraalimeikkejä ja jälleen ilman niitä kemikaaleja. Ne oikeasti toimii ja peittää ihon virheet. Ne eivät tuki ihohuokosia ja niissä on kosteuttavia ainesosia mukana. Niistä voisin tekaista postausta vaikka seuraavaksi. Jos muistan. 🙂

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *